We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Lees hier meer over deze cookies.
Ik begrijp het!

Geschiedenis

Met een bescheiden begin in 1936, onder leiding van de visionaire heer G. Boon, heeft Grafkistenfabriek Bogra B.V. door de jaren heen een indrukwekkende reis doorgemaakt. Van het leveren van rouwartikelen aan lokale timmerlieden tot de uiteindelijke positie als marktleider in de Benelux, heeft het bedrijf een rijke geschiedenis van groei, uitdagingen en succes. Dit overzicht belicht de cruciale mijlpalen, zoals de verplaatsing van het bedrijf naar een modern fabrieksgebouw en de strategische overnames die Bogra hebben gevormd tot wat het vandaag is. Een verhaal van veerkracht, innovatie en leiderschap binnen de uitvaartkistenindustrie.


1936 Grafkistenfabriek Bogra B.V. werd opgericht door de heer G. Boon. Aanvankelijk was de activiteit het leveren van rouwartikelen zoals grepen, sluitschroeven en bekleding aan de dorpstimmerlui die de grafkisten toen nog zelf produceerden.

1950 Het bedrijf was toen gevestigd op twee plaatsen in de binnenstad van Enkhuizen: een gedeelte achter de Westerkerk en een deel aan de Oosterhaven.

1972 Rond 1972 groeide het plan de binnenstad te verlaten en een nieuw fabrieksgebouw te stichten op het industrieterrein Krabbersplaat.

1976 In januari 1976 brak in het bedrijf achter de Westerkerk brand uit. Daarbij ging een deel van de bedrijfsruimte en de hele onderdelenvoorraad verloren.

1977 Eind oktober 1976 werd de eerste paal voor het nieuwe fabrieksgebouw geslagen en in juni 1977 konden de kantoren en de eerste productieafdelingen worden verhuisd.

1978 Uitbreiding fabriek met 1.500 m2

1979 Wederom uitbreiding met 2.000 m2. Het nieuwe gebouwencomplex besloeg toen een oppervlakte van 4.350 m2 aan fabrieksruimte en 720 m2 aan kantoor- en verzorgingsruimten.

1999 Bogra B.V. wordt overgenomen door het echtpaar Damhuis

2017 Bogra BV wordt overgenomen door de Belgische groep Funico NV. Na deze overname wordt de groep met Bogra BV de grootste producent van uitvaartkisten in de Benelux