We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Lees hier meer over deze cookies.
Ik begrijp het!

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Bogra belangrijk. Waar we kunnen dragen we ons steentje bij. Ook zet Bogra zich in voor het milieu. Waar mogelijk besparen en zo min mogelijk belasten. Zo houden we onze planeet mooi voor nu, maar ook zeker voor toekomstige generaties.

Ook in onze fabriek doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De gebouwen verwarmen we daarom met ons eigen afvalhout. Materialen worden zo efficiƫnt mogelijk gebruikt. Het restafval wordt gescheiden verzameld, zodat het kan worden hergebruikt.

Bogra zoekt continu naar concrete stappen om maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm te geven. Dit is geen project, maar een proces zonder een eindbestemming. Keuzes die gemaakt worden, zijn vanuit bedrijfseconomisch kostenperspectief niet altijd de meest voor de hand liggende. Maar de ecologische en sociale uitkomsten zijn voor alle betrokkenen dan van groter belang.

Met trots zijn wij erkend als deelnemend bedrijf aan de Landelijke Organisatie van de Milieubarometer. Wij meten en verbeteren onze milieuscore en daarmee onze CO2-footprint. Verder is Bogra aangesloten bij MVO Nederland.

Door zoveel mogelijk grondstoffen in te kopen afkomstig van duurzame bron met FSC of PEFC keurmerk dragen onze afnemers bij aan het behoud van bossen en een betere leefomgeving van mens en dier. Ook voert Bogra een breed assortiment producten die geschikt is voor natuur begraafplaatsen en ook een deel GreenLeave gecertificeerd is.

Bogra, duurzaam voor de toekomst!